Om meg.

Design, skriving og teknologi
Portrett

Jeg er en designer med helhetlig kompetanse innen UX – user experience – et stort paraply-begrep med mange underområder. Fokuset mitt er å bidra til å formidle informasjon på klar og enkel måte, både visuelt og språklig. Jeg er også glad i å eksperimentere med å skrive tekster, og finne nye måter å kommunisere på som treffer både hodet og hjertet.

Portrett

Verdier. Dette tror jeg på.

Verktøy & ferdigheter

  • Animasjon
  • Brukertesting
  • Figma
  • Git
  • Grafisk design
  • Informasjonsarkitektur
  • Interaksjonsdesign
  • HTML & CSS
  • Illustrasjon
  • Innholdsdesign
  • JavaScript
  • Kreativitet
  • React
  • Tailwind
  • User Research
  • Wireframing
  • Video
  • Visual Studio Code

Historien min. Fra hobby til yrke

Min første nettside

Jeg oppdaget Internett og lagde min første nettside i 2002, da var jeg 12 år gammel og gikk i 7. klasse på barneskolen. Siden den gang har web, grafisk design, skriving og nettsider vært en stor del av livet mitt – både som hobby og etter hvert også som et yrke.

Unge medieprodusenter

I 2006 ble nettstedet mitt omtalt i en forskningsartikkel om unge medieprodusenter:

Illustrasjon av min reise
http://elefantzonen.com er et fire år gammelt nettsted med rundt 200 daglig besøkende. Nettstedet driftes av «Binka» (Kari Sabine Malmin), som er en 16 år gammel jente fra Sandnes i Rogaland. Elefantzonen har en dempet og balansert design som er konsistent for hele nettstedet, med sømløst integrerte tekniske løsninger.
Elefantzonen er meget innholdsrik, og det omfattende materialet som er publisert her er i hovedsak egenprodusert. Som navnet gjenspeiler, er elefanter et tema som Kari Sabine tydelig er opptatt av, og som utgjør ett av toppmenyens ni valg. Men det er ikke elefanter hun skriver mest om. Hun har to faste spalter som hun oppdaterer minst en gang i uken, det er «ukens musikkvideo» og – i sesongen – Idol. Men Kari Sabine skriver også om kunst, design (og særlig teknodesign), musikk, film, nyheter hun finner i mediene, og ting hun opplever eller er frustrert over. Et eget menyvalg kalles Zonen, og er viet saker om selve nettstedet (som hackingangrep og oppmerksomhet nettstedet har fått). I tillegg til design og skriverier, bærer nettstedet preg av at Kari Sabine er glad i å ta bilder og å bearbeide disse videre.
Overalt i Elefantzonen blir leserne oppfordret til å gi tilbakemeldinger. I headingen oppfordrer Kari Sabine til tips om saker hun kan skrive om. Alle artiklene kan kommenteres og diskuteres. På hovedsiden har hun en avstemning som jevnlig skiftes ut, hvor også leserne oppfordres til å foreslå nye. Hun har også en egen «Spør Binka»-spalte, hvor hun har fått nærmere 300 spørsmål fra leserne bare den siste måneden. Nettsiden tilbyr dessuten en gjestebok og et kontaktskjema.

Kilde: Unge medieprodusenter og kreativ mediekompetanse

Teater

I 2007 fikk jeg være med å skrive et teaterstykke som ble spilt på Rogaland Teater. Det var en spennende opplevelse å se noe jeg hadde skrevet bli til et fysisk teaterstykke, og det var en viktig erfaring for meg å se hvordan tekst og skriving kan brukes til å formidle noe på en scene.

Novelle

I 2008 fikk jeg en novelle på trykk i antologien «Vi skal forandre verden en dag» utgitt av Kagge Forlag.

Filosofi og kunsthistorie

I 2009 flyttet jeg til Oslo for å studere filosofi, og noen emner i kunsthistorie. Jeg var nysgjerrig på hvordan filosofi kan hjelpe oss å forstå verden og menneskene rundt oss. Kunsthistorie er også noe jeg er interessert i for å forstå hvordan kunst og design har utviklet seg gjennom tidene og hvordan det påvirker oss i dag. Men jeg fant snart ut at det var skriving og design jeg var mest interessert i, og det å jobbe praktisk med å lage noe kreativt.

Tekst og Skribent

Fra 2010–2013 tok jeg en bachelorgrad i tekst og skribent på Westerdals. Jeg lærte mye om historiefortelling, narrativ og dramaturgi, skriveprosesser, kreative metoder, ideutvikling, konseptutvikling, skriveverksted, kreativ skriving, skjønnlitterær skriving, journalistikk, konseptutvikling for TV og redaksjonell kommunikasjon. Jeg ble mer bevisst på hvordan vi kan bruke empati og research for å forme kommunikasjon, og hvordan tekst kan brukes til å skape oppmerksomhet, engasjement og forståelse.

Under studiene fikk jeg utforske ulike sider av kommunikasjon, fra markedskommunikasjon og redaksjonelt arbeid til journalistikk, med spesielt fokus på kunstnerisk og kreativ kommunikasjon.

Prosjekt: Latent poesi

I prosjektet du ser i videoen over, ønsket jeg å finne poesi på de mest uventede steder. Jeg startet med økonomiske artikler fra Dagens Næringsliv og brukte teknikker inspirert av surrealistisk kunst og idéen om å fjerne for å skape mening, som Michelangelo gjorde når han skar bort stein for å avdekke skulpturene inni.

Dette prosjektet hentet også inspirasjon fra Tree of Codes av Jonathan Safran Foer, der han skapte en helt ny historie ved å kutte bort ord fra en eksisterende roman. Jeg kombinerte dette med Austin Kleons Newspaper Blackout, hvor han bruker svart tusj til å stryke ut ord fra aviser for å lage poesi. Prosessen var leken og eksperimentell, akkurat som surrealistene gjorde det, for å slippe løs kreativiteten. Ved å gjøre rasjonelle tekster om til poesi, brukte jeg masseproduserte ord som et springbrett for kreativ utfoldelse.

Frilans

Mens jeg studerte jobbet jeg frilans med nettsider og grafisk design. Jeg lagde nettsider for bloggere og små bedrifter.

Design og tekniske tilpasninger av en e-handelsløsning for interiørbutikken Nord Design.

Design og nettside for matkasse-leverandøren Lillesands Beste.

Grafisk og interaksjonsdesign

Etter studiet begynte jeg å jobbe som interaksjonsdesigner i et lite web-byrå. Jeg jobbet med både å skrive tekst og innhold til blogger og nyhetsbrev, designe og kode nettsider. Her fikk jeg videreutviklet interessen for hvordan tekst og visuell design kan brukes sammen for å skape en helhetlig opplevelse. Hvordan struktur, layout, illustrasjon, farger, typografi former innholdet og hele opplevelsen med innholdet. Det visuelle gjør teksten mer appellerende å lese, og bidrar til å vekke interesse.

Jeg tegnet illustrasjoner og skrev tekster til nyhetbrev og blogginnlegg, og både designet og utviklet nettsider i WordPress. I denne perioden begynte jeg å bevege meg mer mot frontend-utvikling og det tekniske innen web.

Frontend

Jeg jobbet som frontend-utvikler i mange år i ulike konsulentselskaper og for mange ulike kunder, spesielt den visuelle delen av frontend, og krysningspunktet mellom grafisk design og kode. Det interessante med det er å få være så tett på hvordan selve produktet fungerer og skru på ting fra koden. Å forme og justere hvordan innholdet fremstår og fungerer, fra det grafiske og layouten, til å legge til rette for redaktørenes muligheter til å uttrykke seg med innhold.

I 2018 jobbet jeg med frontend og design for et statistikk-fremvisnings-verktøy for Bufdir – Barne, ungdoms- og familiedirektoratet. Prosjektet ble tildelt diplom i kategorien Redaksjonell design og datavisualisering iGrafills Visuelt-pris 2019.2019.

UX

I 2022 tok jeg et steg tilbake fra frontend-utvikling og koding, og begynte å jobbe mer med design og brukeropplevelse. Jeg begynte å bygge kompetansen min innen designmetodikk og brukerinnsikt for å forstå brukernes behov og hvordan jeg kan lage produkter som treffer dem. Jeg har har også fått erfaringer med å kommunisere innsikten med kunder og team for å skape gode løsninger.

Innholdsdesign

I 2024 begynte jeg å spisse meg mer inn mot innholdsdesign, som er et underområde under UX-paraplyen. Jeg begynte å fokusere på å kombinere tekst og innhold med visuell design, research og brukerinnsikt for å hjelpe kunder å kommunisere på en måte som treffer. Med brukerreiser identifiserer jeg hvilket innhold brukerne har behov for, og gir råd om og hvordan det kan struktureres og presenteres visuelt.